Pick your language - Kies uw taal - Choisissez voter langue - Wählen Sie Ihre Sprache

 

JOOSEN-LUYCKX AQUA BIO

Oude Kaai 26

2300 Turnhout

België

 

Tel: +32(0)14 47 27 10

Fax: +32(0)14 42 09 24

info@aquabio.be

Joosen-Luyckx Aqua Bio heeft reeds een lange ervaring opgebouwd in de aquacultuur. Onze medewerkers kunnen u dan ook helpen met raad en daad voor wat betreft voederproductie en voedergebruik.

 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 • Voeder & nutritie
 • Voederproductie
 • Steur, Koi e.a.
 • Kaviaar

Dr. Willy Verdonck is reeds 25 jaar actief in de aquacultuur in de breedste zin van het woord. Na zijn opleiding aan de universiteit van Leuven waar hij gepromoveerd is op de kweek van zeebaars is hij reeds 20 jaar een vaste waarde bij de N.V. Joosen-Luyckx Aqua Bio. Door de jaren heen heeft hij zich zowel op nutritioneel als op kweektechnisch gebied verder gespecialiseerd. Onder zijn leiding werd een eigen proefbedrijf opgericht waarin nog dagelijks voederexperimenten uitgevoerd worden door zijn medewerkers. Dit proefbedrijf is momenteel uitgegroeid tot een echte productie-eenheid. Zijn passie gaat hierbij vooral uit naar de kweek van steur en alle aspecten hiermee verbonden. Aqua Bio is dan ook de enige Belgische firma die echte steurkaviaar produceert en op de markt brengt onder de naam “Royal Belgian Caviar” een hoog gewaardeerd product, door Verdonck en medewerkers op punt gezet. Zowel de extensieve karperteelt als de meer intensieve teelten als paling, meerval, forel en andere, zijn voor hem gekende domeinen. De knowhow van Willy Verdonck staat steeds ter beschikking van het cliënteel van Joosen-Luyckx Aqua Bio. Om het verhaal volledig te maken kunnen we stellen dat zijn belangrijkste hobby en vrijetijdsbesteding bestaat uit “vis kweken” waarbij zijn interesse vooral uitgaat naar de kweek van allerhande siervissen.

 

 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 • Voeder & nutritie
 • Steur, Forel, e.a.
 • Kaviaar

Na zijn opleiding als licentiaat dierkunde ging Jos Beyens werken in een labo, dat vooral werkzaam was in milieuzaken. Hier specialiseerde hij zich tot hydrobioloog-ecoloog, met de nadruk op waterkwaliteit en het leven in het water. Later kwam hij dankzij deze opgedane kennis terecht in tal van overheidsinstellingen en was jarenlang adviseur voor de Provinciale Visserijcommissies. Onderzoek naar visbestanden van allerlei wateren, de waterkwaliteit, visziekten, en het kweken van verschillende inheemse vissen was ondertussen zijn belangrijkste job. Mede door deze opgedane kennis is Jos Beyens in 2000 overgestapt naar Joosen-Luyckx Aqua Bio, om hier de steurteelt te coördineren, en dit zowel in het intensieve gedeelte te Turnhout als in de extensieve vijverteelt. Ondertussen worden door Aqua Bio reeds een viertal steursoorten volledig zelf gekweekt en dit aantal zal in de toekomst nog verder uitbreiden.

 

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 • Voeder & nutritie
 • Voederproductie
 • Forel, koi e.a.
 • Garnalen

Jord Wegge heeft als Bio-Ir dierlijke productie ervaring in de veevoeding (zes maanden een voederfabriek in de Rep. Seychellen geleid). Na een kort intermezzo in de scheikundige sector heeft hij zijn roeping in de aquacultuur teruggevonden bij Joosen-Luyckx Aqua Bio. Jord heeft een gedegen kennis van garnalenteelt in zoet- en zoutwater en is uw aanspreekpunt voor vragen over alle industriële visvoeders bij Joosen-Luyckx Aqua Bio.